Cat se tine corect la infuzat ceaiul?

Cat se tine corect la infuzat ceaiul?

Ceaiul este o bautura sanatoasa si asta nu numai cand suntem raciti. Hidrateaza foarte bine, este bogat in antioxidanti si nu are contraindicatii.

Singura problema apare in momentul il care preparam. Fiecare tip de ceai are un anumit timp de infuzare si orice mica depasire ii poate altera gustul – fie devine prea concentrat, fie este insipid. Nu degeaba in China si Japonia ceaiul are o cultura intreaga dedicata prepararii sale.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Noi iti oferim in continuare, punctual, timpii de infuzare pentru cele mai comune tipuri de ceai.

Ceaiul verde – se lasa la infuzat 1-2 minute si se prepara la o temperatura a apei intre 75-80 de grade Celsius.

Ceaiul alb – se lasa la infuzat 1-2 minute la o temperatura a apei aflata intre 65-70 de grade Celsius.

Ceaiul galben – se lasa la infuzat 1-2 minute la o temperatura a apei aflata intre 70 si 75 de grade Celsius.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Ceaiul Oolong – se lasa la infuzat 2-3 minute la o temperatura a apei aflata intre 80 si 85 de grade Celsius.

Ceaiul Negru – se lasa la infuzat 2-3 minute la o temperatura a apei de 98 de grade Celsius.

Ceaiul de plante medicinale – se lasa la infuzat 3-6 minute la o temperatura a apei de 98 de grade Celsius.

 

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu