Este un fapt general valabil, copiilor nu le plac temele acasa. Parintii sunt obositi si satui de facut teme cu cei mici, iar profesorii au obosit si ei sa corecteze teme care, in mod evident, sunt facute de oricine mai putin de elevi.

Parintii trebuie sa invete sa renunte la nevoia permanenta de control, sa isi recapete timpul liber care acum este dedicat temelor, iar copiii vor castiga mai multa independenta si siguranta rezolvand singuri problemele si gasind solutii. Sigur ca ajutorul este binevenit, insa doar atunci cand este imperios necesar.

Un copil care va fi in permanenta ajutat, in viitor va depinde mereu de ceilalti si va fi obisnuit sa lucreze cu inca o persoana langa el. Activitatile pe care trebuie sa le desfasoare independent vor fi dificile pentru el. In plus, un copil care mereu intreaba daca este ce bine ce face sau cum rezolva o tema pentru acasa, va creste dezvoltandu-si nevoia de primi confirmare in permanenta pentru orice decizie ia.

Oferind prea mult ajutor la teme, fara sa constientizati, ii prezentati copilului varianta voastra de a rezolva o cerinta, varianta voastra de a ajunge la un rezultat matematic si perspectiva voastra in redactarea unei compuneri. Permiteti copilului sa isi exploreze creativitatea, chiar daca ii ia mai mult timp, si sa isi gaseasca propriile cai de comunicare si exprimare.

Comunicati cu profesorii lui in permanenta si cereti-le parerea despre cum este mai bine sa procedati. O privire obiectiva asupra propriului copil va ajuta sa decideti cat timp si cat ajutor sa ii oferiti.

school_writing_paper

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata