Zi de zi suntem asaltate de noi produse pentru frumusetea noastra care ne promit efecte spectaculoase. Cucerite de prezentarile si de ingredientele lor minune ajungem sa avem rafturile pline de flacoane si tubusoare, pe care nu stim cum sa le integram in rutina de ingrijire. Ce produs trebuie folosit mai intai? Cate texturi pot combina o data? Nu imi supraincarc tenul daca folosesc atatea creme? Ca sa nu te mai framante asemenea intrebari, iti oferim in continuare pasii pe care trebuie sa ii urmezi in aplicarea produselor de beauty.

1. Mai putin inseamna mai mult – Tentatia de a-i oferi pielii tale tot confortul te poate duce in situatia de a-l asfixia. Cremele suprapuse in mod gresit nu isi vor mai face resimtite efectele benefice, ci, din contra, vor astupa porii si vor da nastere acneei si iritatiilor.

2. Regula de aur: maxim 3 produse – Pielea fetei poate absorbi maxim 3 produse odata. In consecinta, limiteaza-te la un serum, o crema hidratanta si la una cu protectie solara in timpul zilei si va fi de ajuns. Cu cat vei avea mai putine produse pe care sa le folosesti regulat, vei evita sa ai creme care se vor oxida degeaba asteptandu-si randul.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

3. Multitasking – Ce ne facem cu problemele suplimentare ale tenului daca trebuie sa te limitezi la 3 produse? Alege formule care au mai incorporate mai multe beneficii – hranesc, calmeaza zonele cu probleme, le hidrateaza pe cele uscate si au grija si de ridurile fine. Cremele de ultima generatie sunt create sa raspunda mai multor nevoi odata, pentru a fi usor de folosit si pentru a nu iti intrerupe ritualul nici atunci cand calatoresti, moment in care ar fi greu sa duci dupa tine o gama voluminoasa.

4. Tine seama de texturi si densitati – Prima data pe piele ar trebui sa intinzi produsul care raspunde nevoii tale urgente (sa inchida porii, sa te scape de puncte negre, sa combata roseata etc) si are textura cea mai penetranta. Daca nu ai probleme specifice, opteaza pentru un serum de stralucire sau de hidratare. Urmeaza o crema care sa hidrateze si la sfarsit, un serum concentrat care sa ofere un strat superior de protectie.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

5. Produse diferite pentru seara – Sunt anumite ingrediente care isi vor face efectul mai bine pe timpul noptii. Cremele pe baze de uleiuri, profund hidratante dar cu texturi mai grase, tratamentele de exfoliere sau formulele pe baza de retinol – toate sunt sensibile la lumina soarelui si pe langa faptul ca ziua nu dau rezultate, iti pot afecta intr-un mod negativ pielea.

Tags : beauty tips

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata