Termenii “deodorant” si “antiperspirant” sunt adesea confundati,  caracteristicile fiecaruia fiind insuficient cunoscute. Cunoasterea produselor este necesara pentru alegerea corecta a acestora, adecvata nevoilor individuale. Credinta comuna este ca ambele combat transpiratia si mirosurile neplacute, desi cele doua au actiuni diferite.

DEO BU_Wild , 12,5 lei
Deodorant B.U

Cum funcţionează axila?
Axila este locul de intersectie pentru doua glande sudoripare. Glandele ecrine se afla pe intreaga suprafata a corpului si elimina o sudoare incolora si inodora, alcatuita din apa si substante solubile precum sarea. Rolul acestora este de a regla temperatura corpului. Glandele apocrine sunt prezente doar in zona axilei si inghinala si secreta o substanta mai densa si in cantitati mai mici decat glandele ecrine. Acest tip de transpiratie se dezvolta la pubertate si este influentata de factori hormonali si nervosi. Pe langa apa, sunt eliminate si saruri minerale si toxine care, odata eliminate prin pori, reactioneaza cu bacteriile de pe suprafata pielii si produc acel miros specific, neplacut.

Anatomia deodorantului
Deodorantul nu previne senzatia umeda a axilei deoarece acesta nu lupta impotriva transpiratiei, ci impotriva mirosului neplacut, prevenindu-l. Datorita unor ingrediente antibacteriene, deodorantul combate mediul propice dezvoltării bacteriilor, care odata ce intra in contact cu transpiratia formeaza mirosul neplacut. Astfel, acest produs, insotit de diverse arome, combate efectele neplacute ale transpiratiei. Deodorantul poate fi utilizat atat in zona axilei, cat si pe intregul corp (brate, abdomen, picioare).

ANTIPERSPIRANTE bu_inAction
Gama de antiperspirante B.U

Anatomia antiperspirantului
Spre deosebire de deodorante, antiperspirantele controleaza transpiratia si efectele sale. Acestea au ingrediente ce previn si impiedica transpiratia sa ajunga pe suprafata pielii, pastrand epiderma uscata. In acelasi timp, asemenea deodorantului, antiperspirantul contine ingrediente antibacteriene care nu permit dezvoltarea bacteriilor responsabile cu declansarea mirosurilor neplacute.

 

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata