Aceasta rasa de caine, Cardigan Welsh Corgi, este foarte putin populara in Romania, ca de altfel si in restul Europei, dar este extrem de apreciata in Marea Britanie si in Statele Unite ale Americii, unde acesti caini isi gasesc locul in cadrul familiilor cu multi copii.

Poza 1

Cunoscut sub numele de Corgi, aceasta rasa este originara din Wales (Tara Galilor), dupa cum sugereaza si numele rasei, iar faptul ca popularitatea lor este mare in Regatul Unit si in America nu ar trebui sa ne surprinda.

Pentru iubitorii de caini, Cardigan Welsh Corgi nu reprezinta o noutate in lumea animalelor de companie ideale pentru familii, iar acestia ii recomanda tuturor prietenilor in cautarea unui caine loial care nu necesita foarte multa atentie.

Primele intrebuintari ale acestei rase erau acelea de a pazi ferme de animale si de a vana diferite roxatoare care puteau fi un pericol pentru animalele domestice sau pentru culturile agricole ale fermierilor galezi.

Cu timpul, Corgi s-a dovedit a fi un caine ideal pentru orice familie cu copii, deoarece este foarte prietenos cu copiii si un bun paznic pentru acestia. Este o fire jucausa si avand in vedere dimensiunile sale mici, este ideal chiar si pentru cei care locuiesc intr-un apartament.

Fiind o rasa foarte veche, datand din anul 1200 i.e.n. si fiind folosit si de catre celti in gradinile lor, Corgi este un caine care a supravietuit testului timpului si tocmai de aceea este o recomandare calduroasa oricarei familii care doreste sa faca loc unui animal de companie foarte loial si simpatic.

Poza 2

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata