Studiile cercetatorilor de la Universitatea Georgia au relevat faptul ca un compus din cafea poate remedia efectele obezitatii asupra organismului, scrie “Pharmaceutical Research”. Acidul clorogenic este substanta minune care poate da nastere unor tratamente care sa ajute oamenii supraponderali sau cu probleme de greutate sa obtina rezultate mai rapide.

Denumirea de acid clorogenic nu are legatura cu “clorul, ci cu faptul ca, prin oxidare,acizii organici devin verzi la culoare (“chloros” in limba greaca inseamna “verde”). Acidul clorogenic se gaseste si in prune, mere, afine, fragi , rosii, vinete, papadie, echinaceea sau cartofi, insa, de departe, cafeaua este cea mai bogata in acest compus. Cafeaua verde, neprajita, este campioana cantitatilor de acid clorogenic, insa si cafeaua prajita pastreaza o parte din beneficiile acestei substante miraculoase.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Acidul clorogenic actioneaza prin reducerea rezistentei de insulina a organismului si prin impiedicarea depunerilor de grasime la nivelul ficatului. Cercetatorii au efectuat studii pe cobai pe care i-au hranit timp de 15 saptamani cu mancare bogata in grasime, administrandu-le in tot acest interval acid clorogenic injectabil, de 2 ori pe saptamana. La sfarsitul perioadei au observat nu numai ca soarecii nu s-au ingrasat, dar aveau o tensiune arteriala normala si un ficat sanatos.

Cresterea in greutate vine de regula insotita de cresterea rezistentei la insulina si de un ficat gras, aceste simptome ducand pe termen lung la diabet si boli de ficat. Acidul clorogenic este un antioxidant puternic, care reduce inflamatiile din organism asociate cu obezitatea.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Totusi, avertizeaza expertii studiului, nu trebuie sa ne agatam de cafea ca de un panaceu al sanatatii . Ea are rezultate integrata intr-un stil de viata sanatos, in care se regasesc mesele regulate, hidratarea corespunzatoare si activitatile sportive.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata