Cacaoa ne pastreaza memoria sanatoasa

Cacaoa ne pastreaza memoria sanatoasa

Pe masura ce imbatranim, memoria noastra are de suferit, fapt ce se datoreaza unei zone a hipocampului, care degenereaza cu trecerea timpului. Nu trebuie insa sa ne panicam, ne spun ultimele studii, citate de iflscience.com, deoarece o dieta bogata in cacao ne va mentine memoria in forma pentru multa vreme.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

 

Aceasta se datoreaza flavonoizilor din boabele de cacao, care nu numai ca pastreaza sanatoasa functia hipocampului, dar subiectii care au consumat mai multa din acest ingredient au inregistrat si rezultate mai bune la testele de memorie. Adam Brickman de la Institutul pentru Cercetare al Bolii Alzheimer si al Imbatranirii Cerebrale al Universitatii Columbia a efectuat un studiu pe 37 de subiecti sanatosi cu varste cuprinse intre 50 si 69 de ani. Timp de trei luni, un grup de participanti la studiu au consumat o bautura bogata in flavonoizi (aproximativ 900 de mg), in timp ce restul subiectilor au baut aceeasi formula, dar cu doar 10 mg de flavonoizi pe zi. Testele de memorie sustinute dupa aceasta perioada au demonstrat faptul ca flavonoizii au avut un efect notabil asupra memoriei, diferentele rezultatelor celor doua grupuri fiind foarte mari.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Cercetatorul Adam Brickman atrage atentia celor care isi imagineaza ca si ciocolata dulce si onctuoasa intra pe lista alimentelor bune pentru memorie – ciocolata cu lapte contine doar maxim 7% cacao pura, pe langa grasimi si lactoza, care fac neglijabile efectele benefice ale flavonoizilor. Totusi, putem alege cu incredere ciocolata foarte dark, cu un continut de peste 80% cacao.

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu