Organizatia pentru drepturile animalelor Four Paws a pornit o campanie impotriva brandului de lux Burberry, acuzat ca foloseste blanurile unor animale supuse torturii, scrie Mediafax. In centrul campaniei se afla un pui de vulpe polara de la o ferma finlandeza, care urmeaza sa fie sacrificat in luna noiembrie, cand se va face recoltarea blanurilor.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

 

Puiul, pe nume Kimi, a dat “o fata celor mai vbine de 100 de milioane de animale sacrificate anual pentru blanurile lor”, au afirmat cei de la Four Paws. In acest scop, membrii organizatiei¬†a initiat si o petitie, care a colectat deja mai mult de 125.000 de semnaturi online.

Reactia casei Burberry a fost un comunicat prin care se afirma ca “bunastarea animalelor este in centrul atentiei lor” si ca a fost dezvoltat un sistem de furnizare a blanurilor care sa implice conditii cat mai bune pentru animale.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Finlanda este unul din principalii furnizori de vulpi crescute in captivitate, China urmandu-i indeaproape, urmata de Norvegia, Polonia si Rusia. Multe dintre fermele de blana din Europa sunt concentrate in Danemarca (furnizorul numarul unu de blanuri de nurca), Finlanda si Olanda. In statele UE functioneaza aproximativ 6.000 de ferme de animale crescute pentru industria de blanarie de lux, valoarea lor estimata fiind de 1,5 miliarde de euro.

Tags : blanaBurberry

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata