Andrei Aradits aka Singur Cook – “Eu ma strofoc sincer, nu mimez!”

Andrei Aradits aka Singur Cook – “Eu ma strofoc sincer, nu mimez!”

Pe Andrei Aradits il cunoasteti de la teatru sau din juriul emisiunii “Te cunosc de undeva”. Mai nou, Andrei gateste sub “aripa” Singur Cook, o emisiune culinara care se vrea o abordare fresh asupra gatitului. Tanjeste dupa galustele cu prune din copilarie si nu se da in vant dupa haggis… Dar despre placerile si neplacerile culinare ale lui Singur Cook, va invitam sa cititi pe larg in continuare:

Instaglam: Cum si de cand “dateaza” pasiunea pentru gatit?

Andrei Aradits: Pasiune e un pic mult spus… Imi place! Ma joc. Joseph Hadad e pasionat. Eu sunt un amator teribilist care-si baga nasul unde nu-i fierbe oala.

I: Cum s-a nascut Singur Cook? Care ii este povestea si cui i se adreseaza?

Copyright Mihai Dragota_4Q5A3318
Sursa: Mihai Dragota

A.A: Singur Cook e o emisiune de divertisment cu scenografie de bucatarie. S-a nascut asa, dintr-o joaca… Ne-am adunat niste prieteni si-am zis: “Hai sa facem o chestie amuzanta la care sa radem noi”. Se adreseaza celor care folosesc televizorul ca monitor pentru filmele si serialele de pe net, celor carora divertismentul TV nu li se potriveste si isi cauta distractia altundeva, pe internet. Mie!

I: Ce face un Singur Cook in timpul liber? Ce alte pasiuni isi cultiva? Sau trebuie sa ne imaginam ca sta cu ochii numai pe Paprika si cu nasul in cartile lui Jamie?

A.A: Singur Cook e o echipa. Fiecare muncim in domeniile specifice si ne castigam existenta. Eu personal ce sa fac, imi cresc copilul. Citesc. Chestii normale. N-as vrea sa ma implic prea tare in aventura cunoasterii culinare… Emisiunea are umor pentru ca eu sunt un ageamiu onest, daca ajung cunoscator imi dau singur foc la cuc!

I: Care a fost cel mai frumos compliment legat de mancarea pe care ai preparat-o?

A.A: Linistea intrerupta de pleoscaieli si “mmm”-uri la masa. Eventual … “mai vreau o portie!!”

Sursa: Mihai Dragota
Sursa: Mihai Dragota

I: Nu putea lipsi: un fel de mancare preferat? Si un fel de mancare pe care inca nu l-ai reusit?

A.A: Galuste cu prune (Szilvas gomboc)… Asta era favorita in copilarie. Din pacate nici Andreea nici Eric nu-mi impartasesc nostalgia. Asa ca le mananc doar in amintire. Cat despre feluri de mancare care nu-mi ies.. Pfff… Pai sunt mii! N-am incercat o multime de lucruri. E o ditamai lumea care mananca cele mai ciudate chestii. Mi-ar placea sa le gatesc pe toate 🙂

I: Cum ar arata o cina romantica gatita de Singur Cook?

A.A: Un vin rosu (il cheama Brunello di Montalcino), niste branze, migdale, struguri… poate m-as munci la un sufleu de ciocolata… In rest, romantismul e in ochi, nu in gura…

I: Ce bucatarie te atrage mai mult – din punct de vedere al aromelor, al ingredientelor sau al modului de preparare?

A.A: Habar n-am. Imi plac iutelile mexicane, pastele italiene, chinezariile, arabismele, gulasul, tzatziki, sushi, sarmalele … Pana si burgerii imi plac. Cam toate. Ba nu! Haggis-ul nu-mi place. Din cultura alimentara scotiana prefer scotch-ul, matele alea umplute cu organe n-au nici un chichirez.

I: Cu ce mancare asociezi copilaria? Dar toamna? Dar Sarbatorile?

Sursa: Mihai Stetcu
Sursa: Mihai Stetcu

A.A: Copilaria lugojana mi-a fost marcata de un gust pe care nu l-am mai intalnit in Bucuresti. Friptura cu cartofi prajiti in untura si compot! Bunica nu punea muraturi. Toamna inseamna mancare de gutui iar Craciunul slana, sarmale, palinca si carnati.

I: Spune-mi un fel de mancare (sau un ingredient) subapreciat de bucataria romaneasca?

A.A: Nu cunosc asa bine bucataria romaneasca si nici ingredientele specifice. De fapt, nu cunosc nici o bucatarie. As fi un fariseu sa ma apuc sa-mi dau cu parerea intr-un domeniu asa vast. In afara de sarmale, ghiveci, saramura si branza in brad (pe care le-am gustat) sunt o multime de placinte moldovenesti si pesti lipovenesti pe care nici nu le-am mirosit vreodata.

I: Care este cheful care va inspira cel mai mult? Jamie Oliver? Gordon? David Munoz? De ce?

A.A: Sincer, toti ma complexeaza. Recunosc, emisiunea a pornit si dintr-o mica frustrare. Prea le iese astora tot timpul mancarea perfect! Si pare ca e si usor… Ori pentru omul normal, nu e! Zau, eu ma strofoc sincer, nu mimez!

Copyright Mihai Dragota_3413
Sursa: Mihai Dragota
Prev1 of 4Next

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu