Stiati ca intr-un sarut de 10 secunde se ascund 80 de milioane de microbi? Cu toate acestea, sarutul este benefic pentru sanatatea ta. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii olandezi.

Astfel, partenerii care obisnuiesc sa se sarute isi fortifica sistemul imunitar, organismele lor ajungand la o flora bacteriana comuna. Oamenii de stiinta au derulat un studiu la care au luat parte 21 de cupluri si rezultatele au revelat faptul ca sarutul, pe langa a mentine vie atractia dintre parteneri de-a lungul unei relatii, ii ajuta pe acestia sa ramana sanatosi.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Microorganismele dintr-un organism formeaza o microbiota. Conform dictionarului de microbiologie medicala, microbiota normala este alcatuita din “totalitatea microorganismelor care populeaza tegumentele si cavitatile naturale ale unui organism sanatos.” In cazul unui cuplu, apropierea prin sarut duce in timp la formarea intre cei doi a unei microbiote comune, fapt ce ii face pe acestia sa devina mai rezistenti in fata anumitor afectiuni si sa se comporte imunitar in mod asemanator.

Rezultatele studiului olandez, publicate in revista “Microbiome”, au subliniat, de asemenea, ca persoanele care se saruta de cel putin 9 ori pe zi¬†infrunta¬†infectiile in mod similar si pot digera acelasi tip de alimente.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Profesorul Graham Rook de la University College London atrage atentia ca obsesiile epocii moderne sensibilizeaza organsimul uman. Astfel, sa ridici mancarea cazuta pe podea si sa o mananci la loc, sa ai un animal de companie sau sa iti saruti partenerul sunt cateva dintre cele mai simple gesturi care iti mentin sistemul imunitar in perfecta stare.

Sursa: dailymail.co.uk

Tags : sarut

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata