Cat de importante sunt sprancenele in arhitectura fizionomiei?Stilizate in mod corect, acestea te pot intineri cu 10 ani, iti pot face nasul mai mic, ochii mai mari si mai alungiti, iti pot reliefa trasaturile.

Stilizate in mod incorect, te pot imbatrani, iti pot “ingrasa” fata, pot face ca pleoapele sa arate “cazute” si nasul mai mare, cu alte cuvinte pot scoate in evidenta posibilele imperfectiuni de la nivelul fetei.

Cele mai frecvente greseli intalnite in arhitectura sprancenelor se refera adesea la urmatoarele:  sprancenele pensate excesiv, sprancenele  “virgula”, sprancenele drepte, sprancele arcuite, sprancenele oblice, sprancenele triunghiulare.

Cum obtii forma ideala? The magic 3!

Ai nevoie de 3 puncte de reper: exteriorul narii, jumatatea exterioara a irisului, coltul extern al ochiului. Si de 3 instrumente cheie: un creion, o penseta, foarfece.

Etape: 

  1. A) Plaseaza creionul vertical pornind de la coltul narii spre spranceana. Punctul de intersectie cu aceasta este punctul de la care spranceana trebuie sa inceapa.
  2. B) Redirectioneaza creionul de la nara spre exteriorul irisului: acesta este punctul cel mai inalt (arcul) sprancenei.
  3. C) Muta creionul dinspre nara spre coltul exterior al ochiului: acesta este punctul in care spranceana trebuie sa se termine.

Asigura-te ca inlaturi firele care au crescut in afara celor 3 zone punctate mai sus, astfel incat sa incadrezi sprancenele in zona ideala conform fizionomiei tale.

Culoarea ideala a sprancenelor

Dincolo de forma sprancenelor care trebuie sa tina cont de regulile de mai sus, sprancenele trebuie sa fie in armonie cromatica si cu parul tau, fie ca acesta este natural sau vopsit.

Regula de aur: culoarea sprancenelor trebuie sa fie aceeasi ca cea a parului! Exista totusi si cateva abateri de la aceasta regula, pe care le poti aborda fara riscuri:

Sprancenele in ton cu nuanta parului sau mai deschise cu un ton se potrivesc urmatoarelor tipui de par: par blond deschis, saten deschis, mediu sau inchis, castaniu sau negru.

Sprancene in ton cu nuanta parului: par blond mediu sau inchis, par roscat.

Sprancene blonde sau castaniu auriu: par argintiu sau grizonat (ten deschis/ten inchis)

Sprancene rebele?

Vrei sa-ti conturezi sprancenele fara a le pensa?

Pentru ca sprancenele reprezinta elementul cheie din fizionomia oricarei persoane, majoritatea makeup artistilor prefera modelele cu sprancene a caror forma se apropie cat mai mult de natural. Mai mult decat atat, unii dintre ei sustin ca este extrem de riscant sa iti pensezi sprancenele in functie de tendintele momentului pentru ca, la un moment dat, acestea vor inceta sa mai cresca. In consecinta, isi vor pierde capitalul initial si vei ajunge in imposibilitatea de a le mai putea adapta.

Asadar, iata un truc al makeup artistilor menit sa contureze forma sprancenelor, fara a recurge la penseta: aplica un strop de ceara pentru par pe buricele degetelor si modeleaza forma sprancenelor folosindu-te de aceasta. Pentru a imblanzi sprancenele rebele, foloseste un card pentru a impinge in jos firele de par si a le aduce in aceeasi directie.

Voila! Sprancenele groase si neascultatoare sunt acum ordonate si par mai subtiri. No tweezers cruelty!

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata