Studiile recente arata ca 1 din 25 de oameni pot fi catalogati drept sociopati, ceea ce inseamna ca cel putin o data ai intalnit o asfel de persoana. Comunicarea cu un sociopath este extrem de dificila, deoarece pentru el toti cei din jur sunt doar niste pioni dintr-un joc pe care il manevreaza doar el. Borna sa emotionala este practice anihilata, nefiind capabil sa simta empatie sau remuscare. Sentimentele sale sunt superficiale si nicio norma sociala nu i se pare demna de luat in seama. Si lista e lunga – manipulator, impulsive, narcissist…si cu toate acestea te poti indragosti de el. Ce te faci in aceasta situatie si cum poti recunoaste un sociopat?

1. Vrea sa stie totul despre tine – ai putea crede ca tendintele narcisiste ale sociopatilor ii fac pe acestia sa vorbeasaca numai despre ei. Total gresit. Un sociopath notoriu te va lasa sa vorbesti despre viata ta, iar cand paraseste incapaerea iti vei da seama ca nu stii mai nimic despre el.
2. Va fi tot ce iti doresti – Un sociopat are o putere de seductive mai mare decat a persoanelor obisnuite. Este obisnuit sa placa si sa-I fie dorita compania. Vei observa ca stie sa poarte discutii pe teme diverse, se imbraca incredibil de bine si are cele mai bune maniere. Daca tot ce face e pe placul tau, e cazul sa iti pui semne de intrebare.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

3. Va fi mereu calm – Nimic nu-i va perturba zen-ul. Nu va fi gelos sau suparat pentru nimic in lume. Nici pentru tine. Niciun comentariu sarcastic, nici o poza aparuta pe wall-ul tau de Facebook in care apari cu cine nu trebuie, nici cand nu dai niciun semn de viata 3 zile – pentru el, totul e ok.
4. Nu ii pasa de nimic – Ce daca mor puii de penguin din Antarctica? Ce daca supa e mai buna cu patrunjel? Ce daca nu mai mergem la film? Pentru un sociopat nimic nu merita prea multa atentie, in afara de el. Exista totusi si o parte buna aici – va fi ultimul cre sa-I judece pe altii. Dar nu dintr-o superioritate psihica, ci doar pentru ca nu ii pasa.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

5. Va fi blocat emotional – Un sociopat nu-ti va cere scuze daca te-a jignit si nici nu iti va oferi un umar pe care sa plangi. In situatii dramatice, ramane lucid ca un android, ca Data din Star Trek. Nu il vei vedea tavalindu-se niciodata de durere sau regretand ceva. Si sa nu te puna necuratul sa ii arunci vreo vorba negandita la nervi, pentru ca nu te va uita 7 vieti.
6. Va fi greu de descris – Cand te gandesti la dragostea ta cea noua si nu stii daca e rea sau buna, daca te faci sa suferi mai mult decat te face fericit, daca stii sau nu stii ca vrea un viitor cu tine, atunci inseamna ca unul din voi e sociopat. Si daca tu nu esti…
7. Nu ii vei cunoaste niciodata trecutul – Un sociopat nu iti va spune nici picat cu ceara ce simte vis-à-vis de fostele relatii. Nu vei stii cu cine a fost, de ce s-au despartit si nu vei putea scoate mai mult de cateva mormaieli daca insisti. Maxim niste amanunte irelevante. Gandeste-te bine daca te poti simti in siguranta alaturi de o asemenea persoana.

Sursa: maxim.com

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata