Vi s-a intamplat probabil de foarte multe ori sa va cumparati o pereche de pantofi si sa aveti impresia ca sunt confortabili atunci cand abia i-ati luat si de fapt sa se transforme intr-o problema majora dupa ce ii tineti in picioare o zi intreaga. Iata cateva sfaturi de la medici, publicate de health.com, pe care sa le aveti in minte atunci cand mergeti la shopping pentru pantofi.

Cum imi aleg pantofii

  1. Mergeti la shopping cat de tarziu posibil

Picioarele voastre se umfla pe parcursul zilei si sunt cel mai sensibile si inflamate la finele acesteia. Nu va cumparati pantofi dimineata sau in pauza de pranz pentru ca nu va puteti da seama asa cat de comozi va sunt in realitate acestia si riscati sa ii luati prea stramti.

  1. Probati de fiecare data

Chiar daca vi se pare ca purtati aceaasi masura de ani de zile, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Sarcina, cresterea in greutate si inaintarea in varsta modifica forma piciorului constant. In plus, majoritatea oamenilor au un piicor putin mai mare decat celalalt. Mereu probati si aveti grija sa luati pantofi pe masura piciorului mai mare. Daca va cumparati pantofi sport, adidasi sau tenisi atunci aveti grija sa aveti spatiu de un deget intre varful degetului cel mai lung de la picior si marginea pantofului pentru a avea spatiu de miscare si pentru sosete mai groase.

    3.  Marimile difera de la brand la brand

Chiar daca stiti ca la cizme, de exemplu, purtati 37 asta nu inseamna ca ele sunt la fel construite pentru fiecare brand in parte asa ca este bine sa probati orice pereche pe care o doriti.

   4.   Probati-le cu accesoriile vestimentare potrivite

Daca vreti sa va cumparati tenisi sau adidasi nu va duceti la shopping purtand ciorapi lycra. Luati in geanta o pereche de sosete pentru a vedea daca se potrivesc. Valabila si in cazul in care va duceti sa cumparati pantofi sau ghete.

   5.   Invata materialele si proprietatile lor

Unii pantofi se mai lasa in timp, sunt mai maleabili, altii sunt facuti din materiale care nu se intind niciodata. Luati in calcul toti factorii cand decideti ce sa cumparati. Daca sunteti supraponderal si pantofii sunt dintr-o piele moale acestia se vor intinde in zona monturilor si in laterala exterioara a piciorului, de exemplu. Ganditi in perspectiva.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata