Cand pasim pe usa primului nostru job, imaginatia ne-o ia razna si ne imaginam cum vom fi dedicati, constiinciosi, cum vom promova, vom castiga exact cat ne dorim, vom urca pe scara ierarhica si cum vom deveni acei oameni invitati la conferinte si seminarii sa ne spunem povestea de succes etc. Exista insa sanse foarte mari ca joburile noastre sa nu fie mereu ceea ce ne-am dorit, sa nu reusim sa ne croim drum spre o promovare sau pur si simplu sa fie un job care nu se poate transforma pentru intr-o cariera de succes.

5 semne ca jobul tau nu se va transforma intr-o cariera
5 semne ca jobul tau nu se va transforma intr-o cariera

In cele ce urmeaza va prezentam cateva moduri prin care va puteti da seama daca locul de munca pe care il ocupi este unul care te va ajuta sa ajungi unde ti-ai propus sau nu. De asemenea, este important sa faci diferenta intre un job si o cariera. Joburile fac referire la o munca prstata contra unei remuneratii. Cariera inseamna sa iti perfectionezi abilitatile, sa depui un efort sustinut pentru a avansa si sa ai scopuri si tinte foarte bine definite. Iata care sunt semnele ca jobul tau nu te ajuta in cariera.

1. Daca nu esti convins ca vei ramane la jobul si compania la care lucrezi

Daca nu iti place ce faci la job, sau nu te provoaca, nu ai taskuri noi, iar munca ta devine un automatism, iar finalitatea muncii pe care o depui lunar este doar ca primesti un salariu careĀ achita o serie de facturi atunci inseamna ca nu acesta este punctul de plecare pentru a dezvolta o cariera.

2. Daca nu ai fost promovatĀ 

Bineinteles ca nu vorbim despre cei recent angajati, daca nu ai trecut macar de pragul de 12 luni intr-o firma, faptul ca nu ai fost promovat nu este un semnal de alarma. Daca au trecut totusi mai mult de 12 luni si consideri ca ai excelat la job si nimeni nu a decis sa te promoveze ca sa treci la etapa urmatoare, poate ca locul tau nu e acolo. Inainte de a decide sa pleci totusi analizeaza farte bine si foarte in detaliu motivele pentru care este posibil sa nu fi primit promovarea. Priveste obiectiv si evalueaza-ti atat munca, dar si comportamentul la locul de munca. Nu intotodeauna este vina performanta sau politica de promovare a companiei.

3. Compania la care lucrezi este prea mica

Exista foarte multe avantaje cand lucrezi intr-o companie mica. In acelasi timp, a promova nu este neaparat ceva extraordinar. In scurt timp vei ajunge foarte sus daca esti muncitor, talentat si creativ, iar de la un punct incolo vei constata ca nu mai ai ce sa mai faci mai departe si ca pentru a invata lucruri noi si a te dezvolta ai nevoie sa treci la o companie mult mai mare.

4. Angajatorul tau are probleme de ordin financiar

Chiar daca joul tau este unul bun, te provoaca, te tine mereu in priza si promovarea pare sa fie dupa colt, este posibil ca din cauza unor probleme financiare, a crizei economice, sa nu reusesti sa obtii ce vrei si sa nu te dezvolti pe care de repede ai putea intr-o companie stabila si cu planuri mari.

5. Daca nu dai tot ce ai mai bun

indiferent ca esti junior sau ca deja ai ajuns foarte aproape de jobul ideal pentru tine, trebuie sa fii dedicat si sa dai tot ce ai mai bun. Daca nu vei invasti timp in a-ti dezvolta skill-urile, daca nu iti asumi responsabilitati, daca nu risti cateodata si daca nu depui eforturi sa te adaptezi in echipa si la locul de munca, nici angajatorul tau nu te poate ajuta sa promovezi.

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata