5 retete pentru micul dejun

5 retete pentru micul dejun

Micul dejun. Are loc destul de des, zilnic daca esti norocos si-ai timp de chestii de genul asta. Eu ma numar printre cei care-si fac mereu rost de mancare la primele ore ale zilei, dar am multi cunoscuti care, din lipsa de idei sau satui de omlete, sar total peste micul dejun si se multumesc cu-o cafea si poate un covrig.

Si pentru ca nu am nicio problema in a le da glorie vesnica covrigilor, dar pentru ca-mi place diversitatea, m-am gandit sa va arat ce-am mancat eu in ultima saptamana la micul dejun.

Mic1

Painea prajita ma scoate mereu din necaz si, la noi acasa, ajunge cel mai des sa fie unsa cu ceva bun. Ca-ti place toastul simplu, cu unt sau sub alte forme, eu aleg de cele mai multe ori sa-l acompaniez cu unt de arahide si Nutella. 

micul dejun

 

Un alt mic dejun usor de pregatit, dar tare gustos si ceva mai nutritiv decat Nutella la 7 dimineata, este iaurtul. Eu transfer un paharel de iaurt grecesc intr-un castron si-l acompaniez si pe-asta cu o mana de musli si doua-trei linguri de miere, cat sa-mi faca ziua mai dulce.

Mic2

Daca ai chef sa-ti fac un suc la blender, nu uita sa bagi spanac, caci e usor de deghizat dupa celelalte fructe si legume, dar si suficiente fructe dulci, cat sa-ti faca si tie ziua mai dulce. Eu mi-am pregatit insa un smoothie intr-una din dimineti, folosind un pahar cu lapte, o banana coapta si un iaurt cu vanilie, caci se complimenteaza intre ele. Nimic mai usor si nimic mai satios, promit.

SAMSUNG CSC

Dupa atatea chestii dulci, joi am pregatit si ceva sarat. Mai exact, un sandwich tuna melt. Adica un sandwich cu ton, nimic mai pretios de-atat. In timp ce mi-am pus feliile de paine la prajit, in cuptor de data asta, am desfacut o conserva (sfanta conserva!) de ton maruntit, am transferat-o intr-un castron, am adaugat doua linguri de maioneza, sare si piper, doi castraveciori murati taiati marunt si putin mustar. Amestecul l-am potrivit intre doua felii de paine, cea de deasupra decorand-o in ultimele minute la cuptor si cu o felie de branza cheddar.

SAMSUNG CSC

A venit si vinerea si-am spus sa inchei saptamana intr-un mare hal. Si mi-am facut faimosul porridge, ovazul fiert in lapte care nu lipseste din toate ultimele recomandari hip de mic-dejun. Scurt pe doi: am pus o cana cu lapte la incalzit, intr-o craticioara mica, am adaugat ovazul, circa 80 de grame, am adaugat si 2 linguri de zahar și l-am tinut pe foc circa 10 minute, amestecand continuu, pana cand ovazul a absorbit aproape tot laptele. Mi l-am servit intr-un castron, demn de dus in fata televizorului, si-am decorat treaba cu fructe uscate si scortisoara.

Astea au fost recomandarile mele, cea mai esentiala fiind asta: micul dejun are talentul de-a fi intens personalizat, deci n-avem scuze sa-l evitam. Si pentru ca diversitatea sa continue, astept si-ale voastre recomandari pentru prima masa a zilei.

Ne vedem saptamana viitoare!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu