Fiecare dintre noi isi doreste sa aiba niste unghii sanatoase, aspectuoase si bin ingrijite, atat in ceea cepriveste manichiura noastra zilnica, cat si in ceea ce priveste pedichiura noastra, foarte vizibila in timpul sezonului calduros, cand mergem in concediu la munte sau la mare.

Poza 1
Sursa Foto: articlesbase.com 5 probleme ale unghiilor si solutiile pentru acestea

Pentru a avea mereu niste unghii sanatoase, frumoase si ingrijite, exista cateva trucuri pentru a rezolva problemele ce pot aparea din cauza diferitelor probleme de sanatate sau din cauza activitatilor de zi cu zi.

1. Unghiile fragile

Unghiile fragile sunt una dintre cel mai des intalnite probleme si tocmai de aceea trebuie sa incercam sa le umezim periodic, iar astfel ele vor ramane intacte si nu se vor rupe la primul soc.

2. Cuticule pe jumatate muscate

Aceasta problema este una care afecteaza in mod cert estetica mainilor noastre si de aceea trebuie tratata cu maximum de seriozitate. Aceste cuticule au rolul de a mentine unghia sanatoasa si de a o proteja de bacterii si ar fi indicat sa nu mai fie roase sau rupte pentru a ramane intacte.

3. Decojirea unghiilor

Unghiile se pot decoji din cauza unei aplicari precare a gelului, ojei sau a lacului, dar si din cauza unor factori externi cum ar fi spalatul vaselor. Este recomandat sa folosesti mereu manusi de protectie de fiecare daca cand faci o activitate ce s-ar putea sa iti distruga unghiile.

4. Unghiile incarnate de la picioare

Daca nu sunt tratate si bine taiate din timp, unghiile incarnate de la picioare pot duce si la o interventie chirurgicala pentru a taia excesul crescut si pentru a scoate puroiul care s-a strans in deget.

5. Punctele albe de pe unghii

Aceste puncte reprezinta lipsa calciului din organism si trebuie sa incerci sa introduci mineralele, mai ales calciul, in dieta ta zilnica pana la remedierea acestei probleme.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata