Avem tendinta ca, atunci cand nu obtinem ce vrem si nu reusim sa evoluam sau sa avansam, sa dam vina pe factori externi care ne tin din drum si arareori ne uitam in propria ograda. In articolul de astazi va povestim despre cinci obiceiuri toxice la care ar fi bine sa renuntam daca vrem sa evoluam normal si sa ducem o viata de calitate.

aristotle-quote-quote-hd-wallpaper-1920x1200-9879

  1. Nevoia de confirmare si aprobare

Sa fii placut de oameni este un scop nobil. Vrem ca oamenii sa ne placa si alegerile pe care le facem in fiecare zi sunt legate de aceasta nevoie mai mult decat ne dam seama si riscam sa cadem in extrema cealalta. Adica vom incepe sa facem lucruri doar pentru a fi placuti de ceilalti ceea ce ne va stirbi din personalitate sau mai rau, ne va aduce prejudicii, pentru ca unii vor putea specula aceasta slabiciune si vor profita de ea.  Este important sa facem lucruri pentru altii, dar doar daca aceste lucruri ne fac si pe noi multumiti sau fericiti.

  1. A sta in expectativa prea mult

Cunoasteti celebra expresie “trece viata pe langa tine”. Rabdarea este o calitate de apreciat, dar rabdarea nu inseamna sa stai sa astepti sa ti se intample lucruri, ci sa ai capacitatea de a astepta rezultatele actiunilor tale sa apara. Descopera ce lucruri iti plac si fa-le acum, simte-te bine, nu astepta contextul ideal pentru ca nu va veni. Fii active, asuma-ti si riscuri si ai incredere in fortele tale.

  1. A fi prea competitiv si a compara incontinuu

Putina competitie nu a stricat niciodata nimanui si este binevenita in scoala si la locul de muca. Este un important factor motivational. Insa nu totul este o competitie in viata, mai ales cand vine vorba de aspectele foarte personale. Fiecare dintre noi este unic in felul sau, iar daca incepi sa iti creezi atitudini si opinii doar in raport cu ce fac ceilalti nu vei fi niciodata multumit. Nu te mai compara cu cei din jurul tau.

  1. A te baza prea mult pe ceilalti

Nimeni nu spune ca trebuie sa fii independent pana in punctul in care nu ai nevoie de nimeni altcineva. Suntem dependent de familie, de prieteni, de colegi insa noi stabilim in ce masura suntem dependenti. Este vital sa ne controlam singuri destinul si in acelasi timp sa ne asumam responsabilitatea pentru asta.

  1. A te multumi cu putin

In fiecare zi ne confruntam cu decizii, unele dificile, unele la fel de simple ca 2+2. Important este ca atunci cand ai de luat decizii importante sa analizezi foarte bine argumentele pro si contra sis a alegi ce e cel mai bine pentru tine fie ca alegi cu cine te casatoresti sau ce cariera sa urmezi. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii flexibil sis a nu faci compromisuri, dar trebuie sa le faci in cunostinta de cauza si avand in minte un plan in care compromisul pe care il faci are un rost.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata