Dinamica relatiilor este alta in societatea contemporana. In ciuda tuturor ocaziilor de dating construite in jurul activitatilor moderne, sociologii atrag atentia ca marea majoritate a adultilor cu varsta pana in 40 de ani este singura.

Explicatiile stiintifice au multe variabile (varsta, sex, venit, religie etc), insa noi iti prezentam in continuare care sunt cele mai frecvente cauze pentru care esueaza relatiile in mileniul aplicatiilor de dating si al site-urilor de socializare :

1. Comunicarea superficiala – Daca vorbesti cu o persoana strict prin Twitter sau pe messengerul de la Facebook, nu se poate numi ca ati avut o conversatie. Trimisul fotografiilor amuzante, a acitatelor inspirationale sau a video-urilor virale nu duc nici ele la ideea ca ai o relatie cu emitatorul. Concluzia specialistilor – pana nu stai fata in fata cel sau cea pe care o placi, este relativ si faptul ca va cunoasteti.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

2. Cantitate, nu calitate  – Daca pleci de la premisa ca din 10 intalniri programate pentru 10 zile diferite, sigur una va fi victorioasa, te anuntam ca modul tau de gandire este viciat deja de iluzia retelelor de socializare. Sociologii sunt de parere ca prezenta on line si constructia unei imagini virtuale este utila pana in punctul in care duce la cresterea stimei de sine. De la acest punct incolo, poti cadea usor in capcana ca tot ce zboara se mananca si ca tot ce vezi sau citesti este real.

3. Comparatiile – Retelele de socializare iti pot creea ades ideea ca nu esti suficient de bun. X va posta fotografii mai bune decat tine, Y are o casa mai portocalie, iar Z tocmai si-a schimbat masina – a 5-a oara. Cel mai intalnit raspuns in atitudinea oamenilor la aceste lucruri este instalarea unei senzatii de nemultumire. De aici si pana la depresie, drumul este foarte scurt. Renunta la comparatiile paguboase – atat in cazul tau, cat si in cazul persoanei pe care o simpatizezi. E important ca iti place tie si ca va potriviti, nu cate like-uri strange poza voastra de la mare.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

4. Proiectiile – Esti intoxicat zi de zi cu cadre Kodak ale perfectiunii familiale, cu albume in care fericirea zambeste din cele patru zari si ajungi sa crezi ca numai tu nu ai prins trenul. Acest mod pagubos de a-ti proiecta imagini false despre situatii si oameni iti afecteaza si relatiile. Ai curiozitatea sa afli adevarata fata a lucrurilor si nu astepta de la posibila ta jumatate sa mearga pe apa.

5. Stalker-ul din tine – Poti sa vezi totul, oricand, de oriunde – un singur click te desparte, de regula, de vietile celorlalti. Este lumea in care “oare ce face?” se transforma in cateva secunde in imagini sau informatii live. Lumea raspunsului la minut este insa o cutie a Pandorei pentru interpretari gresite si presupuneri care escaladeaza in fantezii fara baze reale, avertizeaza specialistii in psihologie.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata