Sa fii stapanul unei pisici sau al unui caine nu inseamna doar o afacere grozava din punctul de vedere al responsabilitatii, pentru ca mai sunt si alti factori pozitivi foarte importanti.

Un animal de companie nu iti aduce doar bucurie prin relatia pe care o ai cu acesta, ci iti poate aduci ani de viata in plus, reducand riscul unor varietati de conditii, ajutand la sanatatea ta per total.

In continuare iti prezentam 7 moduri prin care animalul tau de companie va contribui in bine la starea ta de sanatate:

poza 1

1.Combate depresia

Iubirea neconditionata a animalului tau de companie poate face minuni cu starea ta de dispozitie. Unul dintre cele mai importante semne ale depresiei sunt sentimentele prin care simti ca viata nu are valoare, insa cand pentru un animal esti viata lui, sigur capata sens si a ta.

poza 2

2. Iti ajuta inima

Conform unei publicatii de anul trecut – American Heart Association, animalele de companie pot aduce beneficii pentru starea noastra de sanatate privind inima.

Daca esti detinatorul unui animal de companie esti mai putin predispus la bolile de inima si chiar ai un nivel de colesterol mai scazut.

poza 3

3. Faci mai multe exercitii fizice

Daca ai un animal de companie, cu siguranta iesi cu el afara sa te plimbi sau sa te joci, iar astfel faci mai multa miscare fata de o persoana care nu are. Tot aici putem vorbi si despre energia pe care o depui pentru dresajul animalelor.

poza 4

4. Reduce stresul

Chiar daca multa lume are impresia ca a avea un animal de companie presupune foarte mult stress, lucrurile nu stau asa.

Animalele de companie ofera si transmit iubire neconditionata, sunt foarte usor de dresat daca te ocupi cum trebuie de acest aspect, apreciaza, sunt recunoscatori si le pare rau cand au facut ceva nepotrivit. Atitudinea animalelor de companie fata de noi inseamna cu siguranta o reducere al stresului cotidian, provocat de factori externi sau fiinte umane.

poza 5

5. Socializezi mai mult

Este aproape imposibil ca in timpul in care iesi cu animalul tau la plimbare, sa nu te intalnesti cu alti oameni care fac acelasi lucru sau pur si simplu intra in vorba cu tine ca sa iti admire animalutul.

Socializarea face parte din buna noastra dispozitie, la fel cum aceasta face parte din viata noastra. O viata plina de oameni, de prieteni, cunostinte noi, este o viata cu siguranta mai sanatoasa decat a acelor oameni singuratici.

Sursa foto: health.usnews.com

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata