Sunt promovate ca avand doar efecte benefice pentru bebelusul tau, dar, la o privire mai atenta vei descoperi ca lucrurile nu stau chiar asa cu produsele destinate ingrijirii celor mici. Din pacate, producatorii imbogatesc retetele cu alergeni si agenti chimici care, pe termen lung, pot avea efecte dramatice asupra sanatatii micutului tau. De ceva timp deja sunt aratati cu degetul parabenii, insa “inamicii” sunt mai multi:

1. Talcul – Pudra minerala de talc este unul din adaosurile predilecte ale produselor cosmetice, datorita efectului sau de uscare. Putini stiu insa faptul ca ea este un iritant puternic pentru plamani si unul din elementele dovedit cancerigen. Acest lucru se datoreaza faptului ca in procesul de extractie este imposibil de separat de reziduurile de azbest existente in minereul de talc.

Sursa: pinterest.com
Sursa: pinterest.com

2. Parfumul – Companiile de cosmetice folosesc parfumul fie pentru a masca mirosul neplacut al chimicalelor dintr-un produs, fie pentru a-l face mai atragator. Datorita faptului ca nu exista o reglementare care sa le oblige sa explice continutul exact al “parfumului”, sub aceasta etichetare se ascund de multe ori substante nocive pentru sistemul nervos si respirator. Mai mult, unii compoziti, datorita faptului ca persista mult timp pe piele, dauneaza ochilor si apartului lacrimal.

3. Uleiul mineral – De regula, uleiul pentru bebelusi este un amestec daunator de ulei mineral si parfum. Uleiul mineral este un produs rezidual ieftin din industria petrochimica si are calitatea infioratoare de a priva elimnarea naturala a toxinelor la nivelul pielii. Din fericire are o multime de alternative sanatoase – doua ar fi uleiul de cocos sau cel de migdale.

Sursa: pinterest.com
Sursa: pinterest.com

4. Triclosanul – Retine faptul ca orice produs pe care scrie “dezinfectant” contine triclosan, un element carcenigen, care perturba sistemul endocrin si dauneaza grav mediului inconjurator. Evita astfel sapunurile si gelurile antibacteriene si lasa-ti copilul sa-si dezvolte un sistem imunitar puternic si rezistent.

5. Propilenglicolul– Este popular datorita proprietatilor sale de a creste gradul de absorbtie al unor amestecuri la nivelul pielii. Practic, deschide porii si lasa straturile dermei vulnerabile in fata unor combinatii de cele mai multe ori iritante. Numai daca ne gandim ca in industria auto este folosit ca lichid pentru parbrize iar in cea aviatica are rol de degresant – ne facem o idee despre “beneficiile” sale pentru un bebelus.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata