Probleme mai mari sau mai mici, certuri mai mult sau mai putin serioase exista in orice cuplu. Secretul unei relatii fericite consta in a sti cum sa iti balansezi calitatile si defectele pentru a le face sa lucreze in favoarea vietii de cuplu. Iata 5 defecte care de obicei au un impact negativ considerabil in relatii.

Incapatanarea – Nu doar in relatiile personale, incapatanarea poate face ravagii. Incapacitatea ta de a renunta la punctul tau de vedere, fie ca ti se demonstreza sau nu ca ai gresit si dorinta de a nu cadea prada niciunui compromis pot afecta foarte mult bunul mers al vietii in cuplu. Desi compromisul nu este un mod de viata, concesiile la nivel superficial isi au locul pentru a pastra o armonie in casa.

Tacerea agresiva – Acest defect este unul dintre cele mai periculoase. In general persoanele introvertite, chiar daca nu suporta ceva anume la partenerul lor (fie ca vorbim de modul in care mesteca, cum isi impatureste hainele sau cum priveste o anumita problema) tind sa tina senzatia de disconfort in ei pe perioade lungi pana cand aceasta va deveni o rabufnire de proportii. Comunicarea sincera este cheia.

1903902

Comportamentele pasiv agresive – Tacerea despre care vorbeam mai devreme, adesea duce la comportamente pasiv agresive care se vor manifesta puternic aducand la suprafata probleme antice pornind de la neintelegeri minore. Acest tip de comportament te tine mereu iritat, nervos si agresiv vis-a-vis de partener, iar scandalurile sunt la un cuvant distanta. Comunicati la timp.

Infidelitatea – acest defect poate nu isi are loc in aceasta lista insa el devine o problema in momentul in care nu discutati cu partenerul care este natura relatiei voastre. Stabiliti foarte clar daca sunteti intr-o relatie deschisa sau intr-una perfect monogama pentru a nu lasa loc de interpretari.

Comunicarea pe probleme financiare – Daca doi parteneri pleaca de pe picior egal intr-o relatie din punct de vedere financiar problemele nu prea au sanse sa apara. Insa, daca exista diferente considerabile de venit intre cei doi, iar aceasta situatie nu este discutat limpede de la inceput, partenerul mai slab financiar din cuplu va deveni nesigur pe el si se va simti incarcat cu datorii morale care nu ar trebui sa isi aiba locul intr-un cuplu. Doar comunicarea sincera si clara asupra acestor aspecte va restabili starea de confort.

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata