5 beneficii ale consumului de capsune

5 beneficii ale consumului de capsune

Sunt aromate, pline de gust si toata lumea se da in vant dupa ele. Vorbim despre capsune, fructele vedeta ale perioadei: parfumul lor irezistibil a invadat deja pietele, iar modul in care pot fi consumate lasa mult loc creativitatii in bucatarie.

InstaGlam iti prezinta in continuare 5 beneficii ale savuroaselor capsune. In cele ce urmeaza vei descoperi ca fructele acestea nu sunt doar o placere gustativa, ci si un super-aliment, cu multiple avantaje pentru sanatatea ta.

red fruits strawberries 3072x2048 wallpaper_wallpaperswa.com_71

1. Sursa bogata de antioxidanti – Antioxidant puternic, vitamina C, se gaseste din abundenta in capsune. Ea previne imbatranirea prematura, da stralucire pielii si intareste sistemul imunitar. Ultimele studii au aratat ca antioxidantii din aceste fructe devin disponibili organismului la doar cateva saptamani dupa consum. Practic, o cura cu capsune in plin sezon iti asigura antioxidantii pentru cateva luni.

2.  Capsunele lupta cu colesterolul rau – Bolile de inima sunt principala cauza de deces in randul femeilor trecute de 65 de ani. Din fericire, capsunele contin acid elagic (un compus fenolic) si o serie intreaga de flavonoizi care intaresc functiile aparatului cardiovascular. Acestia impiedica depunerea placii de aterom si lupta cu colesterolul de tip LDL.

3. Mentin sanatatea ochilor – Antioxidantii sunt cei care previn cataracta, o afectiune des intalnita a ochilor. Substantele benefice din capsune protejeaza privirea de radicalii liberi din razele UV ale soarelui, care distrug proteinele din cristalin. De asemenea, ele intaresc corneea si retina.

4. Reduc procesele inflamatorii – Fitonutrientii din capsune reduc inflamatiile din organism, mai ales cele din zona articulatiilor, responsabile pentru declansarea artritei. Un studiu al Universitatii Harvard pentru Sanatate Publica a aratat faptul ca femeile care consuma minim 16 capsune pe saptamana sunt cu 14% mai putin predispuse la procese inflamtorii.

9dded14ff1e4

5. Regleaza tensiunea – Capsunele sunt bogate in potasiu, un nutrient valoros in dieta zilnica. Ele contin aproximativ 134 mg de potasiu la o suta de grame de fruct. Potasiul regleaza tensiunea arteriala si actioneaza ca un neutralizant al efectelor nocive ale sodiumului. Gratie actiunii lor de scadere a colesterolului rau LDL, de reducere a inflamatiilor si de reglare a tensiunii, capsunele sunt printre cele mai bune optiuni pentru sanatatea inimii tale.

 

 

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu