Traim o dilema aproape zilnic. Simtim ca cele 24 de ore nu mai sunt suficiente pentru a duce la bun sfarsit tot ceea ce ne-am propus – telefoane, intalniri, responsabilitati, totul se amesteca in mintea noastra si nu reusim sa taiem totul de pe lista. Si asa trece inca o zi,  se mai duce inca o saptamana si ne trezim ca trec luni bune. Ne motivam ca de maine vom face miscare, ca de luni vom manca mai sanatos si vom fi mai atenti la aspectul nostru. Suna cunoscut?

O forma usoara de miscare, dar cu beneficii complexe asupra fizicului si al psihicului, este pilatesul. Acesta este o disciplina care pe langa cresterea mobilitatii si corectarea posturii corporale, te ajuta sa iti echilibrezi mintea si sa gandesti mai limpede. Daca inca nu esti pe deplin convins, mai jos iti prezentam 5 motive pentru a face pilates in fiecare zi.

1. Vei deveni mai creativ
In momentul in care ajungi sa simti ca zilele tale au devenit o rutina obositoare si nimic nu te mai motiveaza, e cazul sa schimbi ceva rapid. Fiecare dintre noi trece prin această etapa, in care nu reusim sa ne găsim locul. Gandurile si grijile se aduna, iar concentrarea se reduce la minimum. Sportul este din fericire un prieten de incredere. El te ajuta sa te detasezi, te provoaca sa fii constient de momentul prezent si sa iti indrepti atentia spre ceea ce faci. Concentrare, atentie, constientizare – ingredientele care te pot ajuta sa devii mai creativ si mai eficient si la locul de munca. Poti incerca lucrul acesta in sesiunile de pilates de la New Age Pilates.

2.  O stare interioara mai buna
Unul dintre principalele beneficii ale pilatesului il constituie echilibrarea a trei componente importante: trup, minte, suflet. Este firesc, corpul nu ne ajuta atunci cand mintea se impotriveste schimbării. Totusi, daca reusim sa aducem in echilibru starea corporala, gandurile si sentimentele, vom transforma intregul proces intr-unul benefic pentru noi insine. Intotdeauna inceputul este mai greu, insa cu ambitie si determinare, ne putem autodepasi, ne putem schimba modul in care percepem lucrurile si ne putem regăsi calmul sufletesc.

d5368da076cd4cffec259916f1ca0499
Sursa: Pinterest.com

3. Creste stima de sine

Opinia generalizata de mass-media ne face sa tindem catre un tip de perfectiune care este aproape imposibil de atins. Un lucru pe care il uitam din ce in ce mai multi dintre noi este sa ne iubim asa cum suntem si sa fim recunoscatori pentru fiecare mica victorie personala. La New Age Pilates, armonizarea starii interioare este pusa in centrul suitelor de exercitii, astfel ca ora sa te lase incarcat de optimism si ganduri bune. In momentul in care trupul vi se schimba, veti incepe sa va transformati si sa simtiti schimbarile care au loc. Veti ajunge sa va iubiti mai mult, iar stima de sine va fi mai puternica.

4. Mai multa energie

Poate că una dintre principalele scuze pe care le gasesti este ca esti vlaguit dupa munca si nu mai ai energia necesara sa faci miscare. Foarte interesant este faptul ca lucrurile functionează chiar invers: sportul ofera un boost de energie, care te ajuta sa iti desfasori activitatile zilnice si sa nu mai simtiti oboseala de zi cu zi. Pilatesul disciplineaza, dar in acelasi timp te face mai dinamic, mai constient de ceea ce poti realiza. Vei reusi astfel sa devii mai eficient, iar miscarea se va transforma in acel ingredient secret care iti va darui energia si determinarea pentru intreaga zi.

9e5a3529f37411ea4ed5cc3e43726c30
Sursa: Pinterest.com

5. Sentimentul de implinire

Sunt anumite momente in viata fiecaruia cand entuziasmul de a intampina ziua de maine zambetul pe buze dispare. Atunci cand esti constant nemultumit este imposibil sa evoluezi. Sa nu pierzi din vedere ca orice mica schimbare venita din curajul personal, poate deveni o adevarata minune in viata ta. A face sport te scoate din zona de confort, dar este o dovada clara ca te respecti si ca iti iubesti propriul corp. Ambitia inseamna rezultate, iar rezultatele aduc multumirea de sine. Pilatesul iti va oferi acest beneficiu – vei persevera, vei invata sa faci corect toate miscarile si intr-un final te vei simti implinit. Numai daca esti intr-o armonie sincera cu sinele, prin iubire si pretuire, poti fi cu adevarat cea mai buna versiune a ta, fara niciun fel de limitari.

Text: Ingrid Ispas

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata