doctor with male patient

Cu totii asteptam primavara nerabdatori pentru ca e anotimpul in care natura revine la viata, frigul este dat uitarii, soarele ne asteapta in parcuri si ne intampina pe alei, iar atmosfera generala este de optimism, energie si voie buna. Cu toate acestea, medicii recomanda sa privim mai atent spre sanatate in perioada aceasta, caci primavara este un sezon prielnic pentru o serie de afectiuni si boli.
Afectiunile alergice si astmul
Afectiunile alergice si astmul sunt, in general, declansate in prezenta unor substante sau a unor corpuri straine, care intra in contact cu diferite parti ale organismului uman si determina, de cele mai multe ori, inflamari si iritari ale mucoaselor. In timpul primaverii majoritatea alergiilor sunt cele la polenul provenit de la copaci si plante. Cele mai des intalnite reactii sunt nas infundat, lacrimarea, stranutul, respiratia ingreunata si tusea. Desigur, reactiile pot varia de la persoana la persoana, de aceea este recomandata consultarea unui medic alergolog, in detrimentul administrarii aleatorii de medicamente.
Boala Lyme
Revenirea la viata a naturii aduce cu sine insecte dintre cele mai diverse, iar unele dintre acestea sunt, din pacate, purtatoare de bacterii si virusi. Una dintre insectele care prezinta o sursa reala de boala este capusa; aceste tip de insecta este de temut intrucat transporta bacteria ce cauzeaza boala Lyme. Capusa este activa in timpul primaverii, la inceputul verii si toamna, si se regaseste, de regula, in iarba. Simpla intepatura a capusei poate infecta o persoana. Boala Lyme poate fi depistata prin realizarea unui set de analize pentru identificarea bacteriei Borrelia Burgdorferi; intrucat numarul de simptome este mare, iar acestea sunt din cele mai diverse, analizele pot fi, de asemenea, extensive si variate.

Doctor taking notes
Doctor taking notes

Gripa
Ultima runda de gripa, inainte de instalarea sezonului cald, poate da mari batai de cap. Gripa se poate instala in special in perioada aceasta, organismul fiind slabit dupa alimentatia mai saraca in vitamine caracteristica iernii, scazand astfel imunitatea. Gripa este diferita de simpla raceala si se manifesta mai agresiv prin febra, frisoane, oboseala, dureri musculare, dar si dureri puternice de cap. Tratamentul sigur si eficient este asigurat de vizita la medic, in urma careia se prescriu medicamente adecvate starii pacientului si se ofera sfaturi tinandu-se cont de istoricul medical, varsta, alte afectiuni existente.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata