In general un copil bun este definit ca un copil care se descuca bine la scoala, care are note bune si care a reusit sa citeasca sau sa scrie inaintea celorlalti copii de varsta lui. Ceea ce este si nu este adevarat. Un copil inteligent, talentat si bun nu este neaparat cel care e familiar cu teorema lui Pitagora inainte sa ii fie predata in scoala, ci are o inclinatie catre un domeniu anume, isi dedica timp si pasiune acelei activitati si reuseste sa creeze lucruri minunate si speciale.

Mai mult, unii copii isi manifesta talentul la varste mai mari fata de altii, iar parintii joaca un rol foarte important in descoperirea talentelor ascunse ale celor mici. In articolul acesta va oferim cateva sfaturi prin care puteti inlesni dezvoltarea copilului dumneavoastra si prin care puteti afla ce ii place sa faca si catre ce are o inclinatie speciala.

Cum sa descoperi talentele copilului tau

  • In primul rand trebuie sa va lasati copiii sa isi descopere propriile interese. Fiti atenti la activitatile pe care le intreprinde de unul singur in timpul lui liber.

 

  • Expuneti-va copiii la o paleta larga de experiente pentru ca astfel puteti activa talente latente de care nici voi si nici el nu stie.

 

  • Lasati copilul sa greseasca. Daca va asteptati sa deseneze perfect sau sa cante perfect nu isi va asuma niciodata riscul de a descoperi si de a se dezvolta din teama de esec.

 

  • Raspundeti-i la intrebari impreuna cu el. Nu ii dati raspunsurile de-a gata. Daca va intreaba de ce stelele sunt puncte albe pe cer atunci puneti-i voi intrebari ajutatoare pentru a-l face sa descopere singur, cum ar fi – cat de departe crezi ca sunt stelele? etc.

 

  • Planificati activitati creative cu toata familia. Un weekend intreg in care sa pictati, sculptati, cantati etc. Vedeti ce ii place cel mai mult.
Prev1 of 3Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata