In 2014 erau 2325 de miliardari in intreaga lume, dintre care femeile reprezentau 12%. Dintre acestea, doar 17 % au dobandit acest statut prin forte proprii, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Averea cumulata a celor mai bogate femei din lume totalizeaza 930 de miliarde de dolari.  Varsta medie a acestora se invarte in jurul celei de 61 de ani, si mai mult de 50% dintre ele activeaza in multinationale (L’Oreal, Walmart).

Statele Unite conduc in topul tarilor cu cele mai multe femei miliardar, Christy Walton fiind cea mai bogata dintre ele. Aceasta a fost sotia fondatorului Walmart si dupa decesul acestuia, a mostenit intreaga avere, estimata la aproape 38 miliarde de dolari.

cd1566ed725bc0a51dc5c4103345a7c0
Sursa: Pinterest.com/ Christy Walton

Cea mai bogata femeie din Europa, cu o avere de 31 de miliarde de dolari, este , mostenitoarea imperiului L`Oreal. De precizat faptul ca in Europa sunt cei mai multi miliardari ai lumii.

Sursa: Pinterest.com/ Liliane Bettencourt
Sursa: Pinterest.com/ Liliane Bettencourt

Gina Rinehart este cea mai bogata femeie din Australia si conduce o afacere gigant in domeniul minier, Hancock Prospecting. Are 60 de ani si o avere de aproape 15 miliarde de dolari.

Sursa: Pinterest.com/ Gina Rinehart
Sursa: Pinterest.com/ Gina Rinehart

Vanessa, Maria şi Johanna Slim sunt mostenitoarele miliardarului Carlos Slim.  Cu o avere care totalizeaza 19 miliarde de dolari, ele sunt cele mai bogate femei din America Latina.

Sursa: Pinterest.com/ Vanessa Slim
Sursa: Pinterest.com/ Vanessa Slim

Yang Huiyan are doar 33 de ani si a mostenit de la tatal sau pachetul majoritar la compania imobiliara chineza Country Garden. Are o avere estimata de 6 miliarde de dolari si este cea mai tanara femeie-miliardar din lume.

Sursa: Pinterest.com/ Yang Huiyan
Sursa: Pinterest.com/ Yang Huiyan

Shari Arison din Israel este mostenitoarea unei averi uriase construite de tatal sau, fondatorul Carnival Corporation, o companie care activeaza in domeniul croazierelor.

Sursa: Pinterest.com/ Shari Arison
Sursa: Pinterest.com/ Shari Arison

Cea mai bogata femeie din Africa si cea mai bogata femeie de culoare este Folorunsho Alakija, din Nigeria, implicata in afaceri din domenii diverse: media, fashion si petrol.

Sursa: Pinterest.com/ Folorunsho Alakija
Sursa: Pinterest.com/ Folorunsho Alakija

 

 

 

.

 

 

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata