Foarte multi dintre noi lucram ca freelanceri si majoritatea activitatii noastre se desfasoara de acasa. Mai exista si persoanele care lucreaza pentru companii din alta state sau mamici care stau acasa cu copilul si vor sa ramana active profesional si sa castige experienta in anumite domenii.

Dar acasa, pofta de lucru este mult mai scazuta decat intr-un birou in care si ceilalti colegi lucreaza, in care pauza de masa are ore fixe, iar elementele care sa iti distraga atentia sunt putine la numar. De aceea ne gandim sa venim in sprijinul vostru cu cateva sfaturi pentru a nu va pierde concentrarea si pentru a fi eficiente.

05ff4d58ba4867c22c9b1be73d535236

Defineste-ti spatiul de lucru

Nu lucra pe canapea, sau in pat in dormitor. Daca nu ai un birou in casa sau daca nu ai spatiu sa amenajezi unul atunci transforma un loc deja existent in spatiu cu dubla destinatie, cum ar fi masa de dining sau masa din bucatarie. AI grija sa ai si un scaun comod si mentine ordinea in lucruri pentru a-ti fi usor sa transformi masa in birou si invers.

Creeaza-ti un program de lucru

Multi dintre cei care au ales sa fie freelanceri si sa lucreze de acasa spun ca au facut-o pentru a nu mai avea program fix si pentru flexibilitate. In realitate programul de la 9.00 la 17.00 este un program functional de aceea este si atat de comun. Orice persoana are nevoie de intervale fixe de lucru. Chiar daca nu iti doresti ca acestea sa fie intre 9.00 si 17.00 alegeti totusi cand incepi si cand termini sa lucrezi.

Impune reguli in casa

Odata ce ti-ai stabilit singura care e orarul tau de lucru, discuta cu membrii familiei tale si explica-le ca in acele intervale ai nevoie de liniste si sa nu fii deranjata decat daca este imperios necesar. Jobul tau este la fel de important ca unul de birou si cei care presupun ca ai timp sa bei o cafea la ore neconventionale se inseala.

Prev1 of 3Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata