In rutinele in care ne derulam vietile, planurile de viitor, carierele, vacantele si timpul petrecut langa cei dragi, nu ne dam seama ca de fapt gonim prin viata si ca suntem mereu la turatie maxima si ca suntem epuizati. Creierele noastre functioneaza incontinuu, chiar si cand avem impresia ca ne relaxam si ca facem lucruri doar pentru noi, ele inca se consuma la fel de puternic in background.

scary_208551

Totul pentru ca nu stim sa procedam intocmai cum facem cu un smartphone, sa ne “inchidem” din aplicatiile toxice care ne lasa fara energie zi de zi. Iata cateva obiceiuri care ne lasa fara vlaga si nu ne fac bine, identificate de doi life coaches din Statele Unite ale Americii .

  1. Sa pretinzi ca totul este in regula atunci cand nu este. Avem adesea momente in care ignoram problemele sau framantarile pana in punctul in care simtim ca ne coplesesc, cee ace se reflecta asupra intregii vieti E ok sa nu fii ok din timp in timp si e bine sa dai voce problemelor care te macina. Nu mai tine in tine fara sa te preocupe cum te percep ceilalti.
  2. Sa nu renunti la dramele din trecut. E adevarat ca cee ace nu te omoara, te face mai puternic, insa, dupa ce am trecut de un obstacol sau o perioada dificila din viata trebuie sa mergem mai departe si sa lasam lucrurile in urma. De asemenea, e bine sa nu ne pierdem increderea in cei din jur doar pentru ca am trecut printr-un episod neplacut la un moment dat in timp si sa acordam o a doua sansa unor experiente.
  3. Sa eviti prezentul in mod constient sau inconstient. Acest lucru il facem majoritatea dintre noi, pentru ca alegem sa ne gandim ca cele mai bune experiente le-am trait deja sau pentru ca asteptam sa ni se intample ceva bun. Traiti din plin clipele din prezent pentru a nu regreta mai tarziu.
  4. Sa incerci in permanenta sa revii la cum erai inainte. Fie ca este vorba de inainte o relatie sau inainte de o pierdere sau inainte de un alt eveniment din trecutul tau. Modul sanatos de a nu mai pune atat presiune pe propria persoana este sa iti accepti limitele si sa lasi lucrurile sa treaca de la sine pentru ca orice eveniment iti modifica personalitatea si caracterul. Accepta-te asa cum esti in orice moment al vietii tale.
  5. Sa iti fie teama de schimbare. Schimbarea este buna atunci cand nu esti fericita cu cee ace ti se intampla sau cu modul in care te simti intr-un loc de munca, o relatie sau casa. Numai sa ai in vedere faptul ca pana si perioadele care par nefaste pot duce la ceva bun asa ca nu lua decizii pripite.
  6. Sa te ingrijorezi prea mult. In special cand vine vorba de o situatie inevitabila. Nu mai pierde timpul construind scenarii la infinit. Actioneaza pentru ca nu faci decat sa iti irosesti energia gandindu-te la un lucru care se va intampla indiferent de cee ace simti tu cu privire la consecintele sale.
  7. Sa fii prea altruista. Este important sa fim alaturi de ceilalti, sa ne impartim viata cu cineva, sa ne ajutam semenii, prietenii si familia, insa trebuie sa fiti atente pana unde merge acest ajutor. Opriti-va cand simtiti ca va neglijati propria persoana si ca va pierdeti identitatea in favoarea satisfacerii nevoilor altei persoane.
  8. Sa iei lucrurile prea personal. Nu orice critica este constructive si noi orice persoana merita atentia si consideratia noastra. Cat timp vei reusi sa intelegi ca majoritatea covarsitoare a persoanelor actioneaza urmandu-si un interes si avand la baza propria persoana si deloc intentia sa te raneasca, ajute, critice sau laude, vei reusi, de asemenea, sa nu te consumi cu privire la opiniile lor despre tine.
  9. Sa fii pesimista. Daca vei continua sa te gandesti la ce-i mai rau nu vei reusi decat sa uiti cum este sa te bucuri cand ceva bun ti se intampla si vei privy cu scepticism orice persoana care se va apropia de tine chiar si cu cele mai bune intentii. Un comportament prin care iti vei consuma energia fiind suspicios si mereu ingrijorat.
  10. Sa nu iti asumi riscuri. Pentru orice decizie pe care o iei ai nevoie de o doza mai mica sau mai mare de curaj. Daca vei irosi timp cautand nod in papura oricarei decizii sau rumengand la infinit optiuni si posibilitati vei amana luatul deciziei care s-ar putea sa te faca de fapt foarte fericita. Si chiar de iei decizia vrei fi prea epuizata psihic pentru a te mai bucura de ea. Fii curajoasa!

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata