Pentru o persoana normala, care lucreaza intr-un birou sau de acasa, este foarte usor sa fie distrasa de tot felul de factori interni sau externi, iar astfel scade productivitatea la serviciu, ceea ce nu e un lucru tocmai placut in special pentru angajator, dar si pentru angajatul care va petrece mai mult timp decat necesar la birou pentru a incheia taskuri de altfel simple.

poza 1 cdblog.centraldesktopdotcom

Tocmai de aceea, in continuare iti prezentam 10 moduri prin care poti ramane concentrat la locul de munca:

  1. Fa-ti un plan de dinainte: incearca sa vizualizezi din timp tot ceea ce ai de facut si cum va arata inainte sa se intample. Scrie pe o foaie toate acestea.
  1. Mananca un mic-dejun gustos inainte de a incepe munca: incearca un bol cu lapte, cereale, nuci si miere, ori un platou fresh de mezeluri proaspete, cu rosii. Acestea te vor ajuta sa capeti mai multa atentie si concentrare.
  1. Mediteaza inainte de munca! Gandeste-te la toate lucrurile bune care ti se intampla si la faptul ca esti recunoscator pentru ele. De la cele mai mici, la cele mai mari! Acestea te vor ajuta sa nu intri in stari negative care ti-ar putea distrage atentia.
  1. Incearca pe cat posibil sa lucrezi in mediul offline: fara calculator sau telefon, decat daca este absolut necesar. Daca le folosesti in exces, acestea iti pot distrage atentia foarte usor.
  1. Indiferent de cat de mare este proiectul pe care trebuie sa il duci la bun sfarsit, imparte-l in sectiuni si rezolva pe rand fiecare obiectiv. In sensul acesta va exista organizare si nu te vei pierde.
  1. Curata mereu dupa tine! Fie ca e vorba de o notita, un sambure de la vreun fruct, vreun pix care nu mai functioneaza, o scrumiera plina, iar lista poate continua.
  1. Recompenseaza-te! Propune-ti ca de fiecare data dupa ce ai indeplinit o sarcina, sa te rasfeti cu ceva ce iti place; o ciocolata de exemplu
  1. Ia mici pauze: fie ca e vorba despre o cafea, te uiti la un videoclip care iti place sau suni pe cineva drag, orice om are nevoie si de pauze intre orele de munca. Daca stai sa lucrezi incontinuu, nu mai ai puterea de concentrare la fel de mare si oricum nu vei da randament.
  1. Bea cafea sau ceai! Daca simti vreodata ca nu mai poti, dar totusi ai de indeplinit ceva foarte important, sa nu apelezi la pastile, ci mai degraba la o cafea sau un ceai. Acestea te relaxeaza, dar iti dau si energie
  2. Poarta casti: in aceasta situatie, mai ales daca esti intr-un birou, sansele ca cineva sa te deranjeze si sa iti distraga atentia, sunt mai mici, pentru ca oricine stie ca nu prea intri in vorba cu cineva care poarta casti.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata