Chiar daca mancam sanatos si bem cea mai pura apa, nu putem scapa de expunerea la toxine. Poluarea din aer, apa si de la sol pot sa conduca la un nivel ridicat de toxicitate pentru corpul nostru.

Un nivel ridicat de toxine in corp poate cauza oboseli cornice, slabirea organismului, inflamatii, boli legate de digestie si de respiratie, ba chiar pot aparea probleme ale pielii ca acneea, eczeme si deshidratare.

Sursa foto: www.top10homeremedies.com
Sursa foto: www.top10homeremedies.com

Corpul elimina in mod natural toxine pentru a preveni probleme legate de sanatate si procesul de detoxifiere asista ficatul si vezica sa-si indeplineasca functia.

Detoxifierea consta in relaxarea, curatarea si hidratarea corpului, din interior spre exterior. Ajuta corpul pentru a scapa de boli si promoveaza o sanatate optima.

Detoxifierea nu este un proces foarte complex. Poate sa fie realizata prin adaugarea de alimente care ajuta la detoxifiere. In continuare iti prezentam cateva mancaruri foarte bune pentru corpul tau, care ajuta la detoxifiere.

  1. Lamaile

Sunt pline de vitamine si antioxidanti. Cantitatea mare de vitamina C din lamai este ceruta de catre corp pentru a produce un compus numit glutathione. Acesta ajuta ficatul in procesul de detoxifiere.

De asemenea, prin natura sa cu acid, lamaine au un efect alcalin asupra corpului, care ajuta restaurarea nivelului de pH normala pentru organism. Lamaia este si un energizant  natural care ajuta la combaterea unor simptome  ale toxicitatii corpului.

  1. Sfecla

Sfecla este cu adevarat unul dintre cele mai puternice alimente care ajuta la detoxifierea corpului. Aceasta contine betaina si pectina, care ajuta la protectia ficatului si la sistemul digestiv.

Aceasta legume este de asemenea o sursa bogata in fier, magneziu, zinc si calciu, toate acestea reprezentand o solutie optima pentru eliminarea toxinelor. Mai mult decat atat, cantitatea mare de fibre din sfecla, ajuta la digestie.

  1. Ceaiul verde

Acesta este un element foarte bun pentru orice program de detoxifiere, datorita valorilor sale crescute de antioxidanti. Dintre toate componentele ceaiului verde, cea mai puternica este catechina, numita si  epigallocatechina gallata( EGCG), care ajuta la combarea radicalilor liberi produsi de poluare, fum de tigara si ultraviolete.

  1. Avocado

Este plin de antioxidanti si ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Are un nutrient care se numeste glutathione si poate bloca 30 de agenti carcinogenici.

Avocado este foarte bogat in vitamina K, care protejeaza ficatul de radicali distrugatori. In plus, fibrele din avocado ajuta la detoxifiere.

  1. Varza

Contine substante si elemente care sunt foarte puternice pentru eliminarea toxinelor din organism. Contine atat vitamina C, dar ofera si un continut mare de fibre care ajuta la digestie.

  1. Usturoiul

Acesta a fost folosit in procesul de detoxifiere inca din vremurile antice.Contine substante si elemente bogata in sulf si ajuta la prevenirea sau combaterea bacteriilor daunatoare din intestine.

Acesta ajuta la sistemul imunitar si la probleme ale ficatului, fiind foarte bogat in vitamina C.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata